Ontwerp


De basis voor uw droomtuin is een goed ontwerp. Aan de hand van een persoonlijk gesprek maakt Buitenga Tuinen voor u een tuinontwerp op maat. Al uw wensen worden hierin verwerkt. Van elke tuin, klein of groot, kunnen wij een droomtuin maken!  

 

Onderdelen die in een ontwerp worden meegenomen:

  • Tuininrichting (ruimtelijke ordening)
  • Beplantingsplan
  • Bestratingsplan
  • Verlichtingsplan
  • Eventueel een onderhoudsplan

 

Vooraf komt Buitenga Tuinen bij u langs om uw tuin te bekijken. Hierbij kijken we naar de staat van de tuin en de ligging en de woning. Vervolgens gaan we uw wensen in kaart brengen.

 

Wordt het een compleet nieuwe tuin of wordt het een renovatie van de bestaande tuin? Wat voor type tuin wilt u? Welke elementen wilt u verwerkt zien? Welk budget heeft u? Kunt u zich vinden in de tips en ideeën die we aandragen? Met deze informatie gaan we aan de slag om een ontwerp te maken. In dit ontwerp verwerken we natuurlijk onze kennis en kunde.

 

We combineren de mogelijkheden van de uitgangspositie met uw wensen. Het ontwerp is de basis voor de nieuwe tuin. Deze gebruiken wij dan ook om een beplantingsplan op te stellen. Hierbij staan een aantal vragen centraal: Welke planten plaatsen we waar, in welke hoeveelheid, met welke bloeitijd en welke bloeiperiode. Zodra het ontwerp en de verschillende plannen af zijn, maken wij een afspraak met u om alles door te nemen. Wij zullen de gemaakte keuzes toelichten en vragen om uw mening. Desgewenst maken we een aantal aanpassingen in het ontwerp.

Het definitieve ontwerp wordt voorzien van een overzichtelijke offerte, zodat u precies kunt zien waar u aan toe bent.